În data de 21 martie 2021, Asociația producătorilor locali Produs în Iași, Taina Vie Café & Experiences, Academia Română – Filiala Iași și Asociația Rural Development Research Platform au avut o nouă întâlnire, în care s-au discutat instrumente și strategii de promovare a producătorilor locali și a produselor naturale, ecologice, tradiționale, cu impact în conștientizarea beneficiilor cu privire la lanțurile scurte pentru comunitate și în încurajarea ciclismului recreativ în zonele periurbane ale municipiului Iași. Activitatea a avut loc sub forma unui workshop centrat pe metodologia focus grup și a constituit o nouă oportunitate de a pune împreună stakeholderi din sistemul alimentar urban al orașului Iași și al zonelor periurbane. Participanții au discutat despre creșterea calității vieții în sistemul alimentar ieșean prin încurajarea comportamentelor de achiziție pe lanțurile scurte și prin încurajarea cicloturismului tematic, axat pe teme gastronomice cu produse alimentare locale.
Vă reamintim că Food for Iași Living Lab (FILL) își propune să realizeze legături durabile între actorii locali implicați în dezvoltarea sistemului alimentar din municipiul Iași. Academia Română, Filiala Iași, coordonator al FILL, are un rol esențial în coagularea intereselor producătorilor locali pentru maximizarea eforturilor de dezvoltare sustenabilă a unei comunități responsabile în ceea ce privește consumul de produse alimentare de calitate dar și pentru adoptarea unui stil de viață sănătos.
Participanți:
- Oana și Dragoș Iliescu de la Taina Vie Café & Experiences
- Cecilia Țugulia (Magazia Morăriței) de la Asociația producătorilor locali Produs în Iași
- Ionel Păsărică (Capra noastră) de la Asociația producătorilor locali Produs în Iași
- Sebastian Brumă și Lucian Tanasă de la Academia Română Filiala Iași și Rural Development Research Platform.