Al treilea atelier de lucru din Food for Iasi Living Lab

Întâlnire cu Asociația Producătorilor locali Produs în Iași și Taina Vie Café & Experiences

În data de 21 martie 2021, Asociația producătorilor locali Produs în Iași, Taina Vie Café & Experiences, Academia Română – Filiala Iași și Asociația Rural Development Research Platform au avut o nouă întâlnire, în care s-au discutat instrumente și strategii de promovare a producătorilor locali și a produselor naturale, ecologice, tradiționale, cu impact în conștientizarea beneficiilor cu privire la lanțurile scurte pentru comunitate și în încurajarea ciclismului recreativ în zonele periurbane ale municipiului Iași. Activitatea a avut loc sub forma unui workshop centrat pe metodologia focus grup și a constituit o nouă oportunitate de a pune împreună stakeholderi din sistemul alimentar urban al orașului Iași și al zonelor periurbane. Participanții au discutat despre creșterea calității vieții în sistemul alimentar ieșean prin încurajarea comportamentelor de achiziție pe lanțurile scurte și prin încurajarea cicloturismului tematic, axat pe teme gastronomice cu produse alimentare locale.


Vă reamintim că Food for Iași Living Lab (FILL) își propune să realizeze legături durabile între actorii locali implicați în dezvoltarea sistemului alimentar din municipiul Iași. Academia Română, Filiala Iași, coordonator al FILL, are un rol esențial în coagularea intereselor producătorilor locali pentru maximizarea eforturilor de dezvoltare sustenabilă a unei comunități responsabile în ceea ce privește consumul de produse alimentare de calitate dar și pentru adoptarea unui stil de viață sănătos.

Participanți: 

  • Oana și Dragoș Iliescu de la  Taina Vie Café & Experiences
  • Cecilia Țugulia  (Magazia Morăriței) de la Asociația producătorilor locali Produs în Iași
  • Ionel Păsărică (Capra noastră) de la Asociația producătorilor locali Produs în Iași
  • Sebastian Brumă și Lucian Tanasă de la Academia Română Filiala Iași și Rural Development Research Platform.

Alte evenimente

male hands making dough pizza dumplings bread baking concept 1

Târgul Iașul în bucate prezentat la televiziunea TeleM

Târgul Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane, eveniment organizat în cadrul proiectului #Cities2030, a fost prezentat la televiziunea TeleM de Ioan Sebastian Brumă, coordonator al hubului Food for Iași Living Lab și Gabi Hoha, director al Direcției pentru Agricultură Județeană Iași.

male hands making dough pizza dumplings bread baking concept 1

Iașul în bucate

În perioada 9-10 Iulie, între orele 10:00-21:00, vă invităm să vizitați Târgul Producătorilor din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane, târg organizat de Primăria Municipiului Iași, Academia Română Filiala Iași și Direcția pentru Agricultură Județeană Iași, în Parcul Expoziției, Aleea Centrală. 

DSC05188 1

Întâlnire cu producătorii locali în cadrul hubului inovativ Food for Iasi Living Lab. 10 Iunie 2022

Ne-am întâlnit cu producători locali din județul Iași pentru a identifica problemele pe care le întâmpină aceștia pe lanțul de valorificare a produselor agroalimentare. La întâlnire au participat în cea mai mare parte producători de produse de origine animală, dar și legumicultori. În prima parte, au fost prezentate proiectul Cities2030 și hubul inovativ Food for Iasi Living Lab. În cadrul întâlnirii au fost identificate probleme mai ales privind: accesul la piață, accesul la finanțări, sprijinul autorităților locale.