Atelier de lucru cu Asociația Producătorilor Locali Produs în Iași

Activități organizatorice în cadrul Food for Iași Living Lab, proiect Cities2030

Ieri, 23 februarie 2022 a avut loc un atelier de lucru în cadrul Food for Iași Living Lab. Întâlnirea cu Asociația Producătorilor Locali Produs în Iași a avut drept scop schițarea agendei de evenimente pentru anul 2022. Agenda a fost corelată cu necesitățile exprimate de producătorii locali, membri ai asociației. 

Astfel, în cadrul Food For Iași Living Lab, vor fi organizate acțiuni de consultare a actorilor importanți din municipiul Iași cu privire la sistemul alimentar urban, de promovare a producătorilor locali și a produselor naturale și de conștientizare a beneficiilor lanțurilor scurte pentru comunitate.

Au participat Cecilia Tugulia și Ionel Păsărică de la Asociația producătorilor locali Produs în Iași și Sebastian Brumă și Lucian Tanasă de la Academia Română Filiala Iași și Rural Development Research Platform.

Alte evenimente

iasul in bucate

Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane la ediția a III-a

23 septembrie este ziua internațională a agriculturii ecologice, motiv pentru care, în perioada 24-25 septembrie 2022, între orele 10:00-21:00, vă invităm să vizitați Târgul Producătorilor din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane și artizanale, târg organizat de Primăria Municipiului Iași, Academia Română Filiala Iași, Direcția pentru Agricultură Județeană Iași, Universitatea de Științele Vieții și Asociația Producătorilor locali Produs în Iași, în Parcul Expoziției, Aleea Centrală.

Iasul in bucate fotografie de Ioan Sebastian Bruma

S-a încheiat prima ediție a târgului Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane

Dorim să mulțumim consumatorilor care au vizitat târgul într-un număr de cel puțin 7000 de persoane. Încrederea lor în producătorii locali a contribuit la atmosfera foarte plăcută a târgului. În aceași măsură dorim să mulțumim și producătorilor pentru faptul că seriozitatea lor și calitatea produselor prezentate consumatorilor din Iași au contribuit la succesul acestui târg.

male hands making dough pizza dumplings bread baking concept 1

Târgul Iașul în bucate prezentat la televiziunea TeleM

Târgul Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane, eveniment organizat în cadrul proiectului #Cities2030, a fost prezentat la televiziunea TeleM de Ioan Sebastian Brumă, coordonator al hubului Food for Iași Living Lab și Gabi Hoha, director al Direcției pentru Agricultură Județeană Iași.