Atelier de lucru cu Asociația Producătorilor Locali Produs în Iași

Activități organizatorice în cadrul Food for Iași Living Lab, proiect Cities2030

Ieri, 23 februarie 2022 a avut loc un atelier de lucru în cadrul Food for Iași Living Lab. Întâlnirea cu Asociația Producătorilor Locali Produs în Iași a avut drept scop schițarea agendei de evenimente pentru anul 2022. Agenda a fost corelată cu necesitățile exprimate de producătorii locali, membri ai asociației. 

Astfel, în cadrul Food For Iași Living Lab, vor fi organizate acțiuni de consultare a actorilor importanți din municipiul Iași cu privire la sistemul alimentar urban, de promovare a producătorilor locali și a produselor naturale și de conștientizare a beneficiilor lanțurilor scurte pentru comunitate.

Au participat Cecilia Tugulia și Ionel Păsărică de la Asociația producătorilor locali Produs în Iași și Sebastian Brumă și Lucian Tanasă de la Academia Română Filiala Iași și Rural Development Research Platform.

Alte evenimente

male hands making dough pizza dumplings bread baking concept 1

Târgul Iașul în bucate prezentat la televiziunea TeleM

Târgul Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane, eveniment organizat în cadrul proiectului #Cities2030, a fost prezentat la televiziunea TeleM de Ioan Sebastian Brumă, coordonator al hubului Food for Iași Living Lab și Gabi Hoha, director al Direcției pentru Agricultură Județeană Iași.

male hands making dough pizza dumplings bread baking concept 1

Iașul în bucate

În perioada 9-10 Iulie, între orele 10:00-21:00, vă invităm să vizitați Târgul Producătorilor din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane, târg organizat de Primăria Municipiului Iași, Academia Română Filiala Iași și Direcția pentru Agricultură Județeană Iași, în Parcul Expoziției, Aleea Centrală. 

DSC05188 1

Întâlnire cu producătorii locali în cadrul hubului inovativ Food for Iasi Living Lab. 10 Iunie 2022

Ne-am întâlnit cu producători locali din județul Iași pentru a identifica problemele pe care le întâmpină aceștia pe lanțul de valorificare a produselor agroalimentare. La întâlnire au participat în cea mai mare parte producători de produse de origine animală, dar și legumicultori. În prima parte, au fost prezentate proiectul Cities2030 și hubul inovativ Food for Iasi Living Lab. În cadrul întâlnirii au fost identificate probleme mai ales privind: accesul la piață, accesul la finanțări, sprijinul autorităților locale.