Atelier de lucru cu Taina Vie Café & Experiences

Cicloturismul și mâncarea sănătoasă

Ieri, 17 martie 2022 a avut loc un atelier de lucru în cadrul Food for Iași Living Lab. Întâlnirea cu Dragos si Oana Iliescu de la Taina Vie Café & Experiences a avut drept scop pregătirea evenimentelor gastronomice și sportive pentru anul 2022, care vor avea loc în cadrul Proiectului Cities 2030.

În cadrul întâlnirii s-a stabilit corelarea instrumentelor de lucru ale Food for Iași Living Lab cu obiectivele Taina Vie Café & Experiences privind promovarea unui stil de viață sănătos în rândul tinerilor din Iași. 

Astfel, în colaborarea cu Taina Vie Café & Experiences, vor fi organizate dezbateri și acțiuni de promovare a produselor naturale, ecologice și tradiționale, în sistemele alimentare locale, cu impact în conștientizarea beneficiilor lanțurilor scurte, prin încurajarea ciclismului recreativ în zonele periurbane ale municipiului Iași.

Prin aceste acțiuni este vizată comunitatea iubitorilor de cicloturism în natură și se urmărește atât implicarea lor în dezbateri cu privire la problemele lanțurilor scurte de aprovizionare, cât și facilitatarea întâlnirii membrilor acestei comunități cu producătorii în chiar mediul lor natural de producție.

La întâlnirea de lucru au participat Oana și Dragoș Iliescu de la  Taina Vie Café & Experiences și Sebastian Brumă și Lucian Tanasă de la Academia Română Filiala Iași și Rural Development Research Platform.

Alte evenimente

Iasul in bucate fotografie de Ioan Sebastian Bruma

S-a încheiat târgul Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane

Dorim să mulțumim consumatorilor care au vizitat târgul într-un număr de cel puțin 7000 de persoane. Încrederea lor în producătorii locali a contribuit la atmosfera foarte plăcută a târgului. În aceași măsură dorim să mulțumim și producătorilor pentru faptul că seriozitatea lor și calitatea produselor prezentate consumatorilor din Iași au contribuit la succesul acestui târg.

male hands making dough pizza dumplings bread baking concept 1

Târgul Iașul în bucate prezentat la televiziunea TeleM

Târgul Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane, eveniment organizat în cadrul proiectului #Cities2030, a fost prezentat la televiziunea TeleM de Ioan Sebastian Brumă, coordonator al hubului Food for Iași Living Lab și Gabi Hoha, director al Direcției pentru Agricultură Județeană Iași.