Atelier de lucru cu Taina Vie Café & Experiences

Cicloturismul și mâncarea sănătoasă

Ieri, 17 martie 2022 a avut loc un atelier de lucru în cadrul Food for Iași Living Lab. Întâlnirea cu Dragos si Oana Iliescu de la Taina Vie Café & Experiences a avut drept scop pregătirea evenimentelor gastronomice și sportive pentru anul 2022, care vor avea loc în cadrul Proiectului Cities 2030.

În cadrul întâlnirii s-a stabilit corelarea instrumentelor de lucru ale Food for Iași Living Lab cu obiectivele Taina Vie Café & Experiences privind promovarea unui stil de viață sănătos în rândul tinerilor din Iași. 

Astfel, în colaborarea cu Taina Vie Café & Experiences, vor fi organizate dezbateri și acțiuni de promovare a produselor naturale, ecologice și tradiționale, în sistemele alimentare locale, cu impact în conștientizarea beneficiilor lanțurilor scurte, prin încurajarea ciclismului recreativ în zonele periurbane ale municipiului Iași.

Prin aceste acțiuni este vizată comunitatea iubitorilor de cicloturism în natură și se urmărește atât implicarea lor în dezbateri cu privire la problemele lanțurilor scurte de aprovizionare, cât și facilitatarea întâlnirii membrilor acestei comunități cu producătorii în chiar mediul lor natural de producție.

La întâlnirea de lucru au participat Oana și Dragoș Iliescu de la  Taina Vie Café & Experiences și Sebastian Brumă și Lucian Tanasă de la Academia Română Filiala Iași și Rural Development Research Platform.

Alte evenimente

male hands making dough pizza dumplings bread baking concept 1

Târgul Iașul în bucate prezentat la televiziunea TeleM

Târgul Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane, eveniment organizat în cadrul proiectului #Cities2030, a fost prezentat la televiziunea TeleM de Ioan Sebastian Brumă, coordonator al hubului Food for Iași Living Lab și Gabi Hoha, director al Direcției pentru Agricultură Județeană Iași.

male hands making dough pizza dumplings bread baking concept 1

Iașul în bucate

În perioada 9-10 Iulie, între orele 10:00-21:00, vă invităm să vizitați Târgul Producătorilor din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane, târg organizat de Primăria Municipiului Iași, Academia Română Filiala Iași și Direcția pentru Agricultură Județeană Iași, în Parcul Expoziției, Aleea Centrală. 

DSC05188 1

Întâlnire cu producătorii locali în cadrul hubului inovativ Food for Iasi Living Lab. 10 Iunie 2022

Ne-am întâlnit cu producători locali din județul Iași pentru a identifica problemele pe care le întâmpină aceștia pe lanțul de valorificare a produselor agroalimentare. La întâlnire au participat în cea mai mare parte producători de produse de origine animală, dar și legumicultori. În prima parte, au fost prezentate proiectul Cities2030 și hubul inovativ Food for Iasi Living Lab. În cadrul întâlnirii au fost identificate probleme mai ales privind: accesul la piață, accesul la finanțări, sprijinul autorităților locale.