Iașul în bucate tradiționale, ecologice și montane

Astăzi, 30 Mai 2022, în cadrul hubului Food for Iași Living Lab, a avut loc o întâlnire de lucru organizată de Direcția pentru Agricultură Județeană Iași, Primăria Municipiului Iași și Academia Română, Filiala Iași. 

În cadrul acestei întâlniri s-a propus organizarea evenimentului Iașiul în bucate tradiționale, ecologice și montane, în perioada 8-10 iulie 2022 în Parcul Expoziției din Iași. 

La eveniment vor fi invitați producători atestați/certificați pe scheme de calitate facultative (ecologic, tradițional, montan, IGP, DOP, STG) din toate județele Regiunii de Dezvoltare Nord Est.

Evenimentul va fi organizat pentru promovarea produselor certificate din județul Iași și din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est și se va adresa consumatorilor din municipiul Iași.

În cadrul evenimentului vor fi organizate următoarele tipuri de activități: prezentarea producătorilor din cele 6 județe ale Regiunii de Dezvoltare Nord-Est, prezentarea produselor certificate, ateliere gastronomice dedicate copiilor.

Evenimentul va fi organizat sub umbrela Food for Iași Living Lab și va reprezenta o colaborare dintre Primaria Municipiului Iași, Academia Română, Filiala Iași și Direcția pentru Agricultură Județeană Iași.

Tot cu această ocazie, au fost lansate și câteva idei pentru alte viitoare evenimente (festivalul comunelor din zona metropolitana, evenimente gastronomice, intalniri tematice cu producătorii de tomate și usturoi, care sunt beneficiari ai programelor guvernamentale de sprijin).

Această întâlnire reprezintă o activitate în cadrul proiectului Cities2030. Pentru alte informații, vă rugăm să accesați site-ul proiectului www.cities2030.eu.

Alte evenimente

iasul in bucate

Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane la ediția a III-a

23 septembrie este ziua internațională a agriculturii ecologice, motiv pentru care, în perioada 24-25 septembrie 2022, între orele 10:00-21:00, vă invităm să vizitați Târgul Producătorilor din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane și artizanale, târg organizat de Primăria Municipiului Iași, Academia Română Filiala Iași, Direcția pentru Agricultură Județeană Iași, Universitatea de Științele Vieții și Asociația Producătorilor locali Produs în Iași, în Parcul Expoziției, Aleea Centrală.

Iasul in bucate fotografie de Ioan Sebastian Bruma

S-a încheiat prima ediție a târgului Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane

Dorim să mulțumim consumatorilor care au vizitat târgul într-un număr de cel puțin 7000 de persoane. Încrederea lor în producătorii locali a contribuit la atmosfera foarte plăcută a târgului. În aceași măsură dorim să mulțumim și producătorilor pentru faptul că seriozitatea lor și calitatea produselor prezentate consumatorilor din Iași au contribuit la succesul acestui târg.

male hands making dough pizza dumplings bread baking concept 1

Târgul Iașul în bucate prezentat la televiziunea TeleM

Târgul Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane, eveniment organizat în cadrul proiectului #Cities2030, a fost prezentat la televiziunea TeleM de Ioan Sebastian Brumă, coordonator al hubului Food for Iași Living Lab și Gabi Hoha, director al Direcției pentru Agricultură Județeană Iași.