Iașul în bucate tradiționale, ecologice și montane

Astăzi, 30 Mai 2022, în cadrul hubului Food for Iași Living Lab, a avut loc o întâlnire de lucru organizată de Direcția pentru Agricultură Județeană Iași, Primăria Municipiului Iași și Academia Română, Filiala Iași. 

În cadrul acestei întâlniri s-a propus organizarea evenimentului Iașiul în bucate tradiționale, ecologice și montane, în perioada 8-10 iulie 2022 în Parcul Expoziției din Iași. 

La eveniment vor fi invitați producători atestați/certificați pe scheme de calitate facultative (ecologic, tradițional, montan, IGP, DOP, STG) din toate județele Regiunii de Dezvoltare Nord Est.

Evenimentul va fi organizat pentru promovarea produselor certificate din județul Iași și din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est și se va adresa consumatorilor din municipiul Iași.

În cadrul evenimentului vor fi organizate următoarele tipuri de activități: prezentarea producătorilor din cele 6 județe ale Regiunii de Dezvoltare Nord-Est, prezentarea produselor certificate, ateliere gastronomice dedicate copiilor.

Evenimentul va fi organizat sub umbrela Food for Iași Living Lab și va reprezenta o colaborare dintre Primaria Municipiului Iași, Academia Română, Filiala Iași și Direcția pentru Agricultură Județeană Iași.

Tot cu această ocazie, au fost lansate și câteva idei pentru alte viitoare evenimente (festivalul comunelor din zona metropolitana, evenimente gastronomice, intalniri tematice cu producătorii de tomate și usturoi, care sunt beneficiari ai programelor guvernamentale de sprijin).

Această întâlnire reprezintă o activitate în cadrul proiectului Cities2030. Pentru alte informații, vă rugăm să accesați site-ul proiectului www.cities2030.eu.

Alte evenimente

male hands making dough pizza dumplings bread baking concept 1

Târgul Iașul în bucate prezentat la televiziunea TeleM

Târgul Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane, eveniment organizat în cadrul proiectului #Cities2030, a fost prezentat la televiziunea TeleM de Ioan Sebastian Brumă, coordonator al hubului Food for Iași Living Lab și Gabi Hoha, director al Direcției pentru Agricultură Județeană Iași.

male hands making dough pizza dumplings bread baking concept 1

Iașul în bucate

În perioada 9-10 Iulie, între orele 10:00-21:00, vă invităm să vizitați Târgul Producătorilor din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane, târg organizat de Primăria Municipiului Iași, Academia Română Filiala Iași și Direcția pentru Agricultură Județeană Iași, în Parcul Expoziției, Aleea Centrală. 

DSC05188 1

Întâlnire cu producătorii locali în cadrul hubului inovativ Food for Iasi Living Lab. 10 Iunie 2022

Ne-am întâlnit cu producători locali din județul Iași pentru a identifica problemele pe care le întâmpină aceștia pe lanțul de valorificare a produselor agroalimentare. La întâlnire au participat în cea mai mare parte producători de produse de origine animală, dar și legumicultori. În prima parte, au fost prezentate proiectul Cities2030 și hubul inovativ Food for Iasi Living Lab. În cadrul întâlnirii au fost identificate probleme mai ales privind: accesul la piață, accesul la finanțări, sprijinul autorităților locale.