Întâlnire FILL cu producători din Asociația Produs în Iași

Cum putem participa la întâlnirea directă dintre producătorii locali și consumatori

O întâlnire de lucru foarte importantă pentru laboratorul FILL a avut loc astăzi cu producători din Asociația producătorilor locali Produs în Iași, în calitatea lor de actori și factori interesați ai sistemului alimentar al municipiului Iași și al regiunilor rurale conectate. Cu această ocazie, au fost prezentate strategiile FILL de angajare a acestora în activități prin care să identificăm probleme ale sistemului alimentar din regiune și mai ales acele probleme care țin de relația producătorilor locali cu consumatorii urbani și accesul la piață a producătorilor locali. 

Discuțiile au pornit de la ideea că legătura directă dintre producători și consumatori stă la baza dezvoltării unui sistem alimentar urban sustenabil. Și unul dintre cele mai importante subiecte discutate a fost în legătură cu modalitățile de interacțiune directă între producători și consumatori. Astfel, s-a ajuns la concluzia că evenimentele publice, târgurile, vizitele în ferme sau unități de producție reprezintă modalitățile cele mai facile prin care consumatorii pot să cunoască producătorii și modul de producție a produselor agroalimentare. În același timp, această colaborare directă poate duce la creșterea nivelului de încredere în produsele locale și la consolidarea lanțurilor scurte în sistemul alimentar urban al orașului Iași. 

Întâlnirea a avut loc în data de 24 martie 2022 și la aceasta au participat următorii producători:

 • Cecilia Țugulia  (Magazia Morăriței)
 • Ionel Păsărică (Capra noastră) 
 • Relu Cojocar (Bio Prisaca Moldova)
 • Iulian Țugulia (Moara Probota)
 • Marius Lungu (Fabrica de Fum)
 • Veronica Drăghici (VEERA) 
 • Gabriel Zupcu (VEERA)
 • Andrei Stitch (VEERA)
 • Gicu Roșca (Tăt normal)
 • Ioana Ciobotaru (Artcycleit)
 • Olga Banaga (Cuptorașul)
 • Alina Mitric Damean (Apa cu duh)
 • Ciprian Straton (OnLeaf)
 • Iulia Martinas (CeArFiSă)

Alte evenimente

male hands making dough pizza dumplings bread baking concept 1

Târgul Iașul în bucate prezentat la televiziunea TeleM

Târgul Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane, eveniment organizat în cadrul proiectului #Cities2030, a fost prezentat la televiziunea TeleM de Ioan Sebastian Brumă, coordonator al hubului Food for Iași Living Lab și Gabi Hoha, director al Direcției pentru Agricultură Județeană Iași.

male hands making dough pizza dumplings bread baking concept 1

Iașul în bucate

În perioada 9-10 Iulie, între orele 10:00-21:00, vă invităm să vizitați Târgul Producătorilor din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane, târg organizat de Primăria Municipiului Iași, Academia Română Filiala Iași și Direcția pentru Agricultură Județeană Iași, în Parcul Expoziției, Aleea Centrală. 

DSC05188 1

Întâlnire cu producătorii locali în cadrul hubului inovativ Food for Iasi Living Lab. 10 Iunie 2022

Ne-am întâlnit cu producători locali din județul Iași pentru a identifica problemele pe care le întâmpină aceștia pe lanțul de valorificare a produselor agroalimentare. La întâlnire au participat în cea mai mare parte producători de produse de origine animală, dar și legumicultori. În prima parte, au fost prezentate proiectul Cities2030 și hubul inovativ Food for Iasi Living Lab. În cadrul întâlnirii au fost identificate probleme mai ales privind: accesul la piață, accesul la finanțări, sprijinul autorităților locale.