Sinergii ale proiectului Cities2030 la Workshopul Reziliența fermelor mici în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est a României

Prezentarea proiectului Cities2030 și Food for Iasi Living Lab

În data de 28 februarie 2022, Institutul de Cercetări Economice și Sociale „Gh. Zane” al Academiei Române, Filiala Iași (în colaborare cu Institutul de Economie Agrară (I.N.C.E) București – Academia Română și Direcția pentru Agricultură Județeană Iași) a organizat Workshopul Reziliența fermelor mici în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est a României.

În cadrul acestui workshop, la secțiunea Sinergii cu alte proiecte, au fost prezentate proiectul Cities2030 și atelierul inovativ Food for Iasi Living Lab (FILL), realizându-se, astfel, sinergii cu proiectele:

  • Proiectul MIXED: Dezvoltarea sistemelor mixte agricole și agro-forestiere eficiente și reziliente, prezentat de Camelia Gavrilescu
  • Proiectul SHERPA: Platforma regională multi-actor Iași – suport pentru integrarea rezilientă pe piață a producătorilor agricoli mici și mijlocii, prezentat de Monica Tudor
  • Proiectul BIOEASTsUP: Bioeconomia – direcție strategică pentru un sistem agricol rezilient, prezentat de Dan Marius Voicilaș.

Proiectul Cities2030 și FILL au fost prezentate în cadrul comunicării Proiectul Cities2030: Sprijin pentru integrarea micilor fermieri în sistemul alimentar al municipiului Iași.

Pentru agenda întâlnirii vizitați site-ul ICES: https://ices.acadiasi.org/workshopul-rezilienta-fermelor-mici-in-regiunea-de-dezvoltare-nord-est-a-romaniei/

Alte evenimente

male hands making dough pizza dumplings bread baking concept 1

Târgul Iașul în bucate prezentat la televiziunea TeleM

Târgul Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane, eveniment organizat în cadrul proiectului #Cities2030, a fost prezentat la televiziunea TeleM de Ioan Sebastian Brumă, coordonator al hubului Food for Iași Living Lab și Gabi Hoha, director al Direcției pentru Agricultură Județeană Iași.

male hands making dough pizza dumplings bread baking concept 1

Iașul în bucate

În perioada 9-10 Iulie, între orele 10:00-21:00, vă invităm să vizitați Târgul Producătorilor din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane, târg organizat de Primăria Municipiului Iași, Academia Română Filiala Iași și Direcția pentru Agricultură Județeană Iași, în Parcul Expoziției, Aleea Centrală. 

DSC05188 1

Întâlnire cu producătorii locali în cadrul hubului inovativ Food for Iasi Living Lab. 10 Iunie 2022

Ne-am întâlnit cu producători locali din județul Iași pentru a identifica problemele pe care le întâmpină aceștia pe lanțul de valorificare a produselor agroalimentare. La întâlnire au participat în cea mai mare parte producători de produse de origine animală, dar și legumicultori. În prima parte, au fost prezentate proiectul Cities2030 și hubul inovativ Food for Iasi Living Lab. În cadrul întâlnirii au fost identificate probleme mai ales privind: accesul la piață, accesul la finanțări, sprijinul autorităților locale.