Sinergii ale proiectului Cities2030 la Workshopul Reziliența fermelor mici în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est a României

Prezentarea proiectului Cities2030 și Food for Iasi Living Lab

În data de 28 februarie 2022, Institutul de Cercetări Economice și Sociale „Gh. Zane” al Academiei Române, Filiala Iași (în colaborare cu Institutul de Economie Agrară (I.N.C.E) București – Academia Română și Direcția pentru Agricultură Județeană Iași) a organizat Workshopul Reziliența fermelor mici în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est a României.

În cadrul acestui workshop, la secțiunea Sinergii cu alte proiecte, au fost prezentate proiectul Cities2030 și atelierul inovativ Food for Iasi Living Lab (FILL), realizându-se, astfel, sinergii cu proiectele:

  • Proiectul MIXED: Dezvoltarea sistemelor mixte agricole și agro-forestiere eficiente și reziliente, prezentat de Camelia Gavrilescu
  • Proiectul SHERPA: Platforma regională multi-actor Iași – suport pentru integrarea rezilientă pe piață a producătorilor agricoli mici și mijlocii, prezentat de Monica Tudor
  • Proiectul BIOEASTsUP: Bioeconomia – direcție strategică pentru un sistem agricol rezilient, prezentat de Dan Marius Voicilaș.

Proiectul Cities2030 și FILL au fost prezentate în cadrul comunicării Proiectul Cities2030: Sprijin pentru integrarea micilor fermieri în sistemul alimentar al municipiului Iași.

Pentru agenda întâlnirii vizitați site-ul ICES: https://ices.acadiasi.org/workshopul-rezilienta-fermelor-mici-in-regiunea-de-dezvoltare-nord-est-a-romaniei/

Alte evenimente

iasul in bucate

Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane la ediția a III-a

23 septembrie este ziua internațională a agriculturii ecologice, motiv pentru care, în perioada 24-25 septembrie 2022, între orele 10:00-21:00, vă invităm să vizitați Târgul Producătorilor din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane și artizanale, târg organizat de Primăria Municipiului Iași, Academia Română Filiala Iași, Direcția pentru Agricultură Județeană Iași, Universitatea de Științele Vieții și Asociația Producătorilor locali Produs în Iași, în Parcul Expoziției, Aleea Centrală.

Iasul in bucate fotografie de Ioan Sebastian Bruma

S-a încheiat prima ediție a târgului Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane

Dorim să mulțumim consumatorilor care au vizitat târgul într-un număr de cel puțin 7000 de persoane. Încrederea lor în producătorii locali a contribuit la atmosfera foarte plăcută a târgului. În aceași măsură dorim să mulțumim și producătorilor pentru faptul că seriozitatea lor și calitatea produselor prezentate consumatorilor din Iași au contribuit la succesul acestui târg.

male hands making dough pizza dumplings bread baking concept 1

Târgul Iașul în bucate prezentat la televiziunea TeleM

Târgul Iașul în bucate tradiționale, ecologice, montane, eveniment organizat în cadrul proiectului #Cities2030, a fost prezentat la televiziunea TeleM de Ioan Sebastian Brumă, coordonator al hubului Food for Iași Living Lab și Gabi Hoha, director al Direcției pentru Agricultură Județeană Iași.